Nieuwe opleiding voor topruiters en –trainers!

De opleiding tot Sporthorsemanager is een unieke opleiding voor vooruitstrevende topruiters en –trainers. Naast alle opleidingen die gericht zijn op rijtechniek en coaching vult deze opleiding het gat dat bestaat als het gaat om optimaal management van een (top)sportpaard.
Net als in de humane sport gaat het in topsport naast hard werken, talent en goed materiaal om details. Vele factoren zijn van invloed op het al dan niet komen tot een topprestatie en het gezond houden van de atleet. Deze opleiding zal ruiters en trainers voorzien van kennis om hun (top)sportpaarden optimaal te managen.

In januari 2019 zal deze geaccrediteerde jaaropleiding van start gaan, waarbij enkel de beste specialisten in hun vakgebied zullen doceren. De opleiding zal van hoog niveau zijn, maar wel gericht zijn op de dagelijkse praktijk. De cursudagen zijn zo gepland dat de opleiding te combineren is met een drukke (concours)agenda.

De hoofdonderwerpen inspanningsfysiologie, voeding, orthopedie en revalidatie sluiten naadloos op elkaar aan. De aangeboden kennis is direct toepasbaar en zal bijdragen aan betere prestaties én het langer en constanter gezond en in vorm blijven van topsportpaarden.

De initiatiefnemers van deze nieuwe opleiding zijn Gisella Bartels, Frans van Toor en Stal Belvedere.

Inschrijving geschiedt op uitnodiging en zal medio 2019 van start gaan.

Dit artikel delen?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest