Ambassadeurs

Deze ruiters dragen de opleiding Sport Horse Manager een warm hart toe

In maart 2019 start de eerste jaargang van de opleiding tot Sport Horse Manager. Bekende ruiters en trainers zoals Tim Lips, Marieke van der Putten en Frank Schuttert nemen hieraan deel en zijn verbonden als ambassadeurs aan de opleiding. 

Tim Lips

Tim Lips is Nederlands bekendste en meest succesvolle eventing ruiter. Hij nam reeds deel aan drie Olympiades (2008-2012-2016) en was meerdere keren Nederlands Kampioen. Samen met zijn vader runt hij vanuit het Brabantse Breda een eventing stal, waar het opleiden van eventing paarden tot en met het hoogste niveau een grote rol speelt. Oncarlos, Keyflow en Bayro zijn de paarden waar Tim tot nu toe zijn grootste successen mee boekte.

Professionaliteit 

Naast zijn eigen topsportcarrière is Tim nauw betrokken bij het Bavaria 0.0 Talententeam voor eventing ruiters. Tim besteedt veel aandacht aan alle aspecten die van belang zijn om de sport professioneel te beoefenen. Niet alleen het rijden zelf, maar ook het totale management rondom paard en ruiter zijn voor hem van groot belang. Zo startte Tim als één van de eersten in Nederland met het laten uitvoeren van metingen bij zijn eventingpaarden. Hartslagmeters, trainingsintensiteiten, bloedwaarden, niets wordt aan het toeval overgelaten om de paarden topfit te krijgen.

Visie en de toekomst 

Tim heeft een duidelijke lange termijn visie voor zowel zichzelf als de sport in zijn geheel. De opleiding tot Sport Horse Manager sluit daarom  naadloos aan bij Tim’s visie op het bedrijven van de paardensport. Hij  behoort dan ook tot de eerste enthousiaste en serieuze groep topruiters en –trainers die deze opleiding gaan volgen. Zijn visie, prestaties en persoonlijkheid maken van hem een uitstekende ambassadeur voor deze vooruitstrevende en praktijkgerichte opleiding.

Foto: Anja Veurink Fotografie

Marieke van der Putten

Grand Prix dressuur amazone Marieke van der Putten werd bij het grote publiek bekend als stalamazone van Team Glock in Nederland. Naast Hans-Peter Minderhout en Edward Gal wist Marieke een plek te veroveren als succesvol amazone van jonge paarden, maar ook als Grand Prix amazone.

Marieke nam de opleiding van jonge talenten als Glock’s Toto jr. voor haar rekening. Ze was meerdere malen succesvol in de PAVO-cup. Daarnaast reed ze Grand Prix met o.a. Zingaro Apple, Glock’s Federleicht en Glock’s Ambria. Met Glock’s Federleicht werd ze Nederlands kampioen Zware Tour.

Overstap naar RS2 Dressage 

In het voorjaar van 2017 maakte Marieke de overstap naar RS2 Dressage. Een dressuurstal met talentvolle paarden en een lange termijn visie. Naast Marieke maken ook Seth Bosman en Robin van Lierop deel uit van dit team. Onlangs werd de hengst Jameson RS2 met een zeer hoge score ingeschreven bij het KWPN. De hengst werd bewust een jaar later aangeboden voor de verrichting en liep direct daarna onder Marieke naar de overwinning in de hengstencompetitie.

Geschikte ambassadeur 

De visie en ambitie van Marieke en het RS2 team maken haar een zeer geschikte ambassadeur voor de opleiding tot Sport Horse Manager. Marieke realiseert zich dat deze opleiding haar een nog completere en succesvollere paardensporter kan maken. Hoewel het rijden zelf haar lust en haar leven is, maakt ze daarnaast toch de stap naar de schoolbanken van Sport Horse Manager. Om het voor haar paarden, waarmee ze zeer begaan is, en voor zichzelf als ruiter en sportpaardenmanager nóg optimaler aan te kunnen pakken.

Frank Schuttert

Frank Schuttert kwam al jong in aanraking met paarden. De nu 25 jarige ruiter was reeds in zijn ponytijd succesvol. Hij werd meerdere keren Nederlands kampioen, reed meerdere EK’s en wist na zijn overstap naar de paarden Europees Kampioen Young riders te worden. Thuis in Stegeren heeft hij de beschikking over een complete paardenaccommodatie. Frank besloot echter zijn eigen ontwikkeling voorop te zetten en maakt de overstap naar de stallen van Jos Lansink. Sindsdien is zijn erelijst alleen maar langer geworden. Zo werd hij in 2018 Nederlands Kampioen bij de Senioren, was hij succesvol op diverse Nation Cup wedstrijden en Grote Prijzen en maakte hij deel uit van het Nederlands team dat van start kwam op het WK in Tryon.

Op weg naar de wereldtop

Deze jonge, ambitieuze ruiter is vastbesloten zich definitief tussen de wereldtop te vestigen. Zijn keuze voor de overstap naar Lansink bevestigt zijn gedrevenheid en wil om te leren. Hij realiseert zich dat topprestaties alleen geleverd kunnen worden als er aandacht is voor ieder detail. Ook op het gebied van paardenmanagement. Frank is dan ook een gedreven en ambitieuze ambassadeur van de opleiding tot Sport Horse Manager. Vanaf maart 2019 zal hij tijd vrij maken in zijn agenda om zich ook op dit gebied te ontwikkelen.

Foto: Jakobphotos.de